Impulsem la Recerca

Investigadors del consorci participen en un estudi que identifica un factor de risc per patir la covid-19

By 21 de setembre de 2020octubre 8th, 2020No Comments

Investigadors del Consorci han participat en un estudi internacional de la Universitat Rockefeller de Nova York que ha identificat un defecte en l’activitat de l’Interferó de tipus I (molècules del sistema immunològic que tenen una potent activitat antiviral) com a denominador comú en el 15% dels pacients que desenvolupen formes greus de la Covid-19.

El dèficit d’aquest tipus d’Interferó, ja sigui per variants genètiques que disminueixen la seva producció durant la infecció o per anticossos que el neutralitzen, expliquen perquè alguns pacients desenvolupen la malaltia de forma molt més greu i obren la porta a noves vies terapèutiques. Els resultats d’aquest estudi s’han publicat a la revista prestigiosa revista Science